!!! НЕ ПРОПУСКАИ !!!

BLACK FRIDAY -30% НА ИЗБРАНИ ПРОДУКТИ

Дифузни етерични масла подходящи за бебета

Поддържането на баланс и добро здраве с ароматерапия и етеричина масла навлиза все повече в ежедневния живот. Въпреки че никога не бих препоръчала ароматерапия вместо съветите на личния лекар, етеричните масла са ефективен начин да помогнете за успокояване и балансиране на духа и тялото и да поддържате семейната ви среда спокойна и чиста. 

Тъй като типът на кожата на всяко дете е толкова уникален, колкото и самото то, ще Ви информирам за ползите от дифузирането на етерични масла у дома и как това да стане безопасно. Когато е направено правилно, това е един от най-сигурните начини да включите растителните есенции в рутинната грижа за вашето бебе.

Най-вероятно осъзнавате колко замърсен е светът, в който живеем и как това се отразява на нашето здраве? Нашите деца също са потърпевши от климатинчите промени и замърсения въздух, независимо че ние се стараем да им осигури най-безопасната среда за живот. Избирайки алтернативния начин на лечение чрез ароматерапията, Вие може да облекчите и намалите симптоми като хрема, кашлица, запучен нос. Ще подобрите концентрацията и засилите имунитета. Ще намалите тревожността и напрежението, ще подпомогнате добрия сън... и още!

Най-безопасния метод за изполване на етерични масла когато имате бебе, е дифузирането (чрез дифузер, арома-лампа или разпръскване чрез изпарение).

Защо ви е нужен дифузер?

  • Вирусите обичат сухия въздух! При влажност на въздуха под 23%, над 70% от вирусите остават активни и способни да заразяват.
  • Сухият въздух изсушава носната лигавица на вашето дете, което намалява защитната й функция, отслабва лигавичния имунитет и детето става податливо на атаки от вируси, бактерии или алергени.
  • Защото дифузерът овлажнява въздуха. А влажният въздух облекчава хрема, синузит и запушено носле. Спомнете си какво ви препоръчват лекарите, когато вашите деца имат хрема, кашлица, ларингит, бронхит? Инхалации. Какво правят инхалациите? Позволяват на детето ви да диша влажен въздух, за да може да се втечни жилавия секрет, да се успокои кашлицата и детето да започне да отхрачва. Когато въздухът е влажен, микроскопичните капчици се свързват с патогените и алергените във въздуха, нарастват и падат на земята, като по този начин дифузерът намалява риска да се озоват върху детето ви и да го заразят. Когато въздухът е сух обаче, няма какво да ги спре
  • За добър и спокоен сън на вашето дете. Запушеното носле води и до проблеми със съня на бебетата и малките деца, който се разпокъсва, бебето не се наспива, става раздразнително, плачливо, а за майката става все по-трудно да спазва дневния му режим. То се буди от кашлица, защото често секретът се стича назад по фарингеалната стена. Дифузерът с капка етерично масло от Лавандула ще осигури добър сън и леко дишане на вашето дете, ще облекчи кашлицата и ще втечни секрета от носа.
  • Хромотерапия (терапия със светлина в различни цветове). Различни проучвания показват, че излагането на светлина с определен цвят оказва въздействие върху нервната система на човека. Слабата, приглушена светлина предразполага организма към отпускане, релаксиране. Терапията може да се прилага при бебета и деца, които са напрегнати, тревожни, страхливи, стресирани. Хромотерапията дава отличен резултат при деца от аутистичния спектър и с различни разстройства.

Дифузерът за етерични масла е лесен за употреба и удобен вариант да се възползвате от терапевтичните свойства на ароматерапията и да се насладите на приятни и същевременно полезни аромати. На пазара се предлагат най-различни модели, покриващи различни характеристики. Аз лично, харесвам дифузера Kharis на Тiddley Pom, защото съчетава качествата, които търсех - компактен и стилен, използва ултразвук, а не нагряване, поради което лечебните свойства на маслата не се нарушават, може да го ползваме и като лампа (с цел хромотерапия), нужно е изключително малко вода, за да разпръсква струята аромати в стая от 20кв. Препоръчвам за терапветични цели да ползвате ултразвуков дифузер. 

Етеричните масла са силно летливи и молекулите им са изключително малки, като някои от тях имат способността да преминават през или разтварят пластмасата. За да избегнете преминаването на нежелани вредни вещества от пластмасата в етеричното масло и съответно във въздуха, който дишате, е добре да избирате уред, който е изработен от пластмаса, която е обозначена със знака BPA free или PP. Само тези уреди ще ви гарантират запазване терапевтичните качества на етеричните масла и ще се наслаждавате на безупречната им работа дълго време. 

Имайте предвид, че дифузерите не са пригодени да работят със синтетични етерични масла, както и с етерични масла, в които има примеси, разредени са или не са 100% натурални и чисти. Употребата на дифузер с такива масла ще доведе до възможни негативни последствия за здравето ви, поради вдишването на синтетични химически вещества от некачественото масло, както и от пластмасата от контейнера на дифузера. Избирайте качесвени масла и не се подлъгвайте от ниската цена!

Съветвам Ви да купувате етерични масла само в стъклени шишенца и да не използвате обикновен овлажнител с етерично масло!

Ако нямате дифузьор, няма проблем. Просто напълнете купа с топла (не вряща) вода и добавете 1-2 капки етерично масло на половин литър вода. Поставете купата близо до радиатор, но далеч от главата на бебето. Топлината на стаята ще позволи на маслата да се разпръснат бавно, така че това е подходящ вариант преди лягане. 

Кои етерични масла са подходящи за бебета?

При използването на етеричните масла за децата трябва стриктно да се спазват следните предпазни мерки:

От две седмици до два месеца бебетата могат да вдишват ароматите на следните етерични масла: лайка, лавандула, нероли, розово масло и копър. 

От вторият месец се допуска използването на масло от бергамот, копър, портокал, иланг-иланг, пачули, сандалово дърво. Концентрацията може да се увеличи с една капка. Силно възбуждащите масла от типа на евкалиптово и каептуново масло е препоръчително да се използват едва, когато детето навърши две години и половина.

Не се препоръчва използването от деца до 1 годинка на - мента, до 2 години - мащерка, до 6 години – чаено дърво, здравец, розмарин, до 12 години - масло от карамфил.

В секция "Етерични масла и дифузери" ще откриете богата гама от блендове на етерични масла за различни състояния. Предлагаме и висок клас аромадифузери, които са ултразвукови и напълно безоапсни за използване в стаята на Вашето дете. Не се колебайте да се свържете с нас ако имате въпроси или искате да Ви дадем по-точна информация за даден продукт.

Внимание: При недоносените бебета прилагането на ароматерапия е абсолютно противопоказно и трябва да се избягва! За деца по-малки от 2 седмици, ароматерапия не се препоръчва!

Винаги се консултирайте с вашия личен лекар или с квалифициран специалист  с опит  в използването на етерична масла за деца!

Коментари

Доби Първова
Доби Първова 29.12.2021 Много полезна статия! Благодаря за структурираната и изчерпателна информация. Отговорихте на всичките ми въпроси :)

Остави коментар

Етерични масла

Етерични масла

Дифузни етерични масла подходящи за бебета

Дифузни етерични масла подходящи за бебета

Поддържането на баланс и добро здраве с ароматерапия и етерчина масла навлиза все повече в ежедневния живот. Въпреки че никога не бихме препоръчали аромате Поддържането на баланс и добро здраве с ароматерапия и етерчина масла навлиза все повече в ежедневния живот. Въпреки че никога не бихме препоръчали аромате 2022-01-02T23:32:29+02:00 Дифузни етерични масла подходящи за бебета

<p><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Поддържането на баланс и добро здраве с ароматерапия и етеричина масла навлиза все повече в ежедневния живот.&nbsp;Въпреки че никога не бих препоръчала ароматерапия вместо съветите на личния лекар, етеричните масла са ефективен начин да помогнете за успокояване и балансиране на духа и тялото и да поддържате семейната ви среда спокойна и чиста.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Тъй като типът на кожата на всяко дете е толкова уникален, колкото и самото то, ще Ви информирам за ползите от&nbsp;дифузирането на&nbsp;етерични масла у дома и как това да стане безопасно.&nbsp;Когато е направено правилно, това е един от най-сигурните начини да включите растителните есенции в рутинната грижа за вашето бебе.</span></p> <p><span face="comic sans ms, sans-serif" style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Най-вероятно осъзнавате колко замърсен е светът, в който живеем и как това се отразява на нашето здраве? Нашите деца също са потърпевши от климатинчите промени и замърсения въздух, независимо че ние се стараем да им осигури най-безопасната среда за живот. Избирайки алтернативния начин на лечение чрез ароматерапията, Вие може да облекчите и намалите симптоми като хрема, кашлица, запучен нос. Ще подобрите концентрацията и засилите имунитета. Ще намалите тревожността и напрежението, ще подпомогнате добрия сън... и още!</span></p> <p><span face="comic sans ms, sans-serif" style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Най-безопасния метод за изполване на етерични масла когато имате бебе, е дифузирането (чрез дифузер, арома-лампа или разпръскване чрез изпарение).</span></p> <h2><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Защо ви е нужен дифузер?</span></h2> <ul> <li><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><strong>Вирусите обичат сухия въздух</strong>! При влажност на въздуха под 23%, над 70% от вирусите остават активни и способни да заразяват.</span></li> <li><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><strong>Сухият въздух изсушава носната лигавица на вашето дете, което намалява защитната й функция,</strong>&nbsp;отслабва лигавичния имунитет и детето става податливо на атаки от вируси, бактерии или алергени.</span></li> <li><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><strong>Защото дифузерът овлажнява въздуха. </strong>А влажният въздух облекчава хрема, синузит и запушено носле.&nbsp;Спомнете си какво ви препоръчват лекарите, когато вашите деца имат хрема, кашлица, ларингит, бронхит? Инхалации. Какво правят инхалациите? Позволяват на детето ви да диша влажен въздух, за да може да се втечни жилавия секрет, да се успокои кашлицата и детето да започне да отхрачва.&nbsp;</span><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Когато въздухът е влажен, микроскопичните капчици се свързват с патогените и алергените във въздуха, нарастват и падат на земята, като по този начин дифузерът&nbsp;намалява риска да се озоват върху детето ви и да го заразят.&nbsp;Когато въздухът е сух обаче, няма какво да ги спре</span></li> <li><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><strong>За добър и спокоен сън на вашето дете.&nbsp;</strong>Запушеното носле води и до проблеми със съня на бебетата и малките деца, който се разпокъсва, бебето не се наспива, става раздразнително, плачливо, а за майката става все по-трудно да спазва дневния му режим. То се буди от кашлица, защото често секретът се стича назад по фарингеалната стена. Дифузерът с капка етерично масло от Лавандула ще осигури добър сън и леко дишане на вашето дете, ще облекчи кашлицата и ще втечни секрета от носа.</span></li> <li><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><strong>Хромотерапия (терапия със светлина в различни цветове).&nbsp;</strong>Различни проучвания показват, че излагането на светлина с определен цвят оказва въздействие върху нервната система на човека. Слабата, приглушена светлина предразполага организма към отпускане, релаксиране. Терапията може да се прилага при бебета и деца, които са напрегнати, тревожни, страхливи, стресирани. Хромотерапията дава отличен резултат при деца от аутистичния спектър и с различни разстройства.</span><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"></span></li> </ul> <p><span face="comic sans ms, sans-serif" style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26732/files/image/200271965_4407510645939371_9133397080056294848_n.jpg" width="433" height="432" class="aligncenter" /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Дифузерът за етерични масла е лесен за употреба и удобен вариант да се възползвате от терапевтичните свойства на ароматерапията и да се насладите на приятни и същевременно полезни аромати. На пазара се предлагат най-различни модели, покриващи различни характеристики. Аз лично, харесвам дифузера Kharis на Тiddley Pom, защото съчетава качествата, които търсех - компактен и стилен, използва ултразвук, а не нагряване, поради което лечебните свойства на маслата не се нарушават, може да го ползваме и като лампа (с цел хромотерапия), нужно е изключително малко вода, за да разпръсква струята аромати в стая от 20кв. Препоръчвам за терапветични цели да ползвате ултразвуков дифузер.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Етеричните масла са силно летливи и молекулите им са изключително малки, като някои от тях имат способността да преминават през или разтварят пластмасата. За да избегнете преминаването на нежелани вредни вещества от пластмасата в етеричното масло и съответно във въздуха, който дишате, е добре да избирате уред, който е изработен от пластмаса, която е обозначена със знака BPA free или PP. Само тези уреди ще ви&nbsp;гарантират запазване терапевтичните качества&nbsp;на етеричните масла и ще се наслаждавате на безупречната им работа дълго време.<span class="Apple-converted-space">&nbsp;</span></span></p> <p><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Имайте предвид, че дифузерите не са пригодени да работят със синтетични етерични масла, както и с етерични масла, в които има примеси, разредени са или не са 100% натурални и чисти. Употребата на дифузер с такива масла ще доведе до възможни негативни последствия за здравето ви, поради вдишването на синтетични химически вещества от&nbsp;некачественото масло, както и от пластмасата от контейнера на дифузера. Избирайте качесвени масла и не се подлъгвайте от ниската цена!</span></p> <p><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Съветвам Ви да купувате етерични масла само в стъклени шишенца и да&nbsp;<strong>не използвате обикновен овлажнител с етерично масло!</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><span>Ако нямате дифузьор, няма проблем.<span>&nbsp;</span></span><span>Просто напълнете купа с топла (не вряща) вода и добавете 1-2 капки етерично масло на половин литър вода.<span>&nbsp;</span></span><span>Поставете купата близо до радиатор, но далеч от главата на бебето.<span>&nbsp;</span></span><span>Топлината на стаята ще позволи на маслата да се разпръснат бавно, така че това е подходящ вариант преди лягане.&nbsp;</span></span></p> <p class="text-alignjustify"><strong><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">К</span><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">ои етерични масла са подходящи за бебета?</span></strong></p> <p><strong><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/26732/files/image/istockphoto-589561922-612x612.jpg" class="aligncenter" /></span></strong></p> <p><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><span></span></span></p> <p id="viewer-pf8q" class="mm8Nw _1j-51 _1atvN _1FoOD _78FBa _3_La3 _1atvN public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr"><span class="_2PHJq public-DraftStyleDefault-ltr" style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">При използването на етеричните масла за децата трябва стриктно да се спазват следните предпазни мерки:</span></p> <p id="viewer-3d4nm" class="mm8Nw _1j-51 _1atvN _1FoOD _78FBa _3_La3 _1atvN public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr"><span class="_2PHJq public-DraftStyleDefault-ltr" style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">От две седмици до два месеца бебетата могат да вдишват ароматите на следните етерични масла: <strong>лайка, лавандула, нероли, розово масло и копър.</strong>&nbsp;</span></p> <p id="viewer-2rvea" class="mm8Nw _1j-51 _1atvN _1FoOD _78FBa _3_La3 _1atvN public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr"><span class="_2PHJq public-DraftStyleDefault-ltr" style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">От вторият месец се допуска използването на масло от <strong>бергамот, копър, портокал, иланг-иланг, пачули, сандалово дърво</strong>. Концентрацията може да се увеличи с една капка. Силно възбуждащите масла от типа на евкалиптово и каептуново масло е препоръчително да се използват едва, когато детето навърши две години и половина.</span></p> <p id="viewer-6bn88" class="mm8Nw _1j-51 _1atvN _1FoOD _78FBa _3_La3 _1atvN public-DraftStyleDefault-block-depth0 public-DraftStyleDefault-text-ltr"><span class="_2PHJq public-DraftStyleDefault-ltr" style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">Не се препоръчва използването от деца до 1 годинка на - мента<b>,</b>&nbsp;до 2 години - мащерка, до 6 години &ndash; чаено дърво, здравец, розмарин, до 12 години - масло от карамфил.</span></p> <p><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">В секция <a href="https://www.tiddleypom.bg/category/aromaterapiya-i-difuzeri"><strong>"Етерични масла и дифузери"</strong> </a>ще откриете богата гама от блендове на етерични масла за различни състояния. Предлагаме и висок клас аромадифузери, които са ултразвукови и напълно безоапсни за използване в стаята на Вашето дете. Не се колебайте да се свържете с нас ако имате въпроси или искате да Ви дадем по-точна информация за даден продукт.</span></p> <h3><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><strong>Внимание: При недоносените бебета прилагането на ароматерапия е абсолютно противопоказно и трябва да се избягва!&nbsp;</strong></span><span class="_2PHJq public-DraftStyleDefault-ltr" style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;">За деца<strong> по-малки от 2 седмици</strong>, ароматерапия не се препоръчва!</span></h3> <h3><span style="font-family: 'comic sans ms', sans-serif;"><strong>Винаги се консултирайте с вашия личен лекар или с квалифициран специалист&nbsp; с опит&nbsp; в използването на етерична масла за деца!</strong></span></h3>

, , , , , , , , , , ,

Доби Първова Доби Първова

2021-12-29T20:58:43+02:00
Много полезна статия! Благодаря за структурираната и изчерпателна информация. Отговорихте на всичките ми въпроси :)