БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКИ НАД 90ЛВ

 +359 887 222 131

Нашата мисия

Нашата Мисия

В Tiddley Pom Baby Spa и AromaTherapy Shed вярваме, че когато се свържем с природата, това е от полза за всички (хората и планетата). Живеем и зависим от изключително тясно взаимосвързан свят, изграден от много отделни, но свързани системи – екологични, социални, икономически, технологични, политически, културни и т.н. По пътя си към глобализация, използваме своите природни богатства и нашият „отпечатък”, или въздействие, върху околната среда е огромен и вече излиза извън границите.  Градовете се разширяват все повече и повече. Потреблението се увеличава, респективно и производството. Технологиите бележат изключителен скок в развитието си. Тази „надпревара към неизвестното” носи със себе си големи възможности, но и нови рискове. Не можем да кажем как точно ще изглежда или ще се усеща Земята след 20години, например, но бъдещето зависи от избора сега! В този смисъл - бъдещето е в нашите ръце! Нека да избираме мъдро! Нашите деца ще са ни благодарни за това!

Именно това е и мисията на бранда ни – да предлагаме нещо различно! Ние държим на това да се отличаваме от масовата козметика със силен маркетинг и лъскава опаковка! Просто защото нашите продукти са направени ръчно, с внимание към всеки отделен детайл. Работим с малки производители, като контролираме целия процес – от засяването на семенцето до крайния продукт, следим качеството на продукцията и държим на лояност и професионализъм. Използваме само опаковки, които са рециклируеми, биоразградими или имат потенциала за многократно ползване. Горди сме да отбележим, че за съхранението на нашите етерични масла и козметични продукти, ползваме алуминиеви бутилки и бутилки отстъкло MIRON. Да, това оскъпява цената на продукта, но гарантира високо качество на съдържанието и грижа към околната среда! А както вече, споменахме – това е нашата мисия!

● НУЛЕВ ОТПАДЪК ●

Ние уважаваме и подкрепяме 5-те принципа на нулевия отпадъки чрез продуктите ни, се надяваме да насърчим и популяризираме идеята сред повече хора. Много от нас се опитват да намалят количеството пластмаса за еднократна употреба в своя дом и макар пазарът да предлага избор за нас като възрастни, гамата от козметични продукти за бебета и деца все още масово набляга на пластмасoвите опаковки. Едва ли ще променим свeта сами! Замисли се колко кремoве, шампоани, душ гелове, препарати за съдове и пране, и други използваш на ден и в каква опаковка са те. Нашата планета има проблем с пластмасата. Всяка година произвеждаме 400 милиона тона от него, като шокиращите 40% от тях са за еднократна употреба. И нашите любими продукти за грижа за кожата са сред най-големите виновници.

Според цитираните от The Guardian изчисления човечеството от 50-те години насам е успяло да произведе над 8.3 млрд. тона пластмаса (към 2015 г.). Само 30% от нея е все още в употреба. От останалите само 9% са рециклирани, 12% е изгорена в инсинератори, а 79% е на сметища или в природата. През 2019 г. производството на пластмаси възлиза на около 368 млн. тона в световен мащаб показват данните на plasticseurope.org. Очакванията са за ръст на глобалния пазар на пластмасата от 523 млрд. долара през 2018 г. до над 750 млрд. долара през 2027 г. Прогнозите са до 2050 г. производството й да представлява една пета от световното потребление на петрол. По данни на МОСВ за България, ръст на пластмасата се вижда и за последните 10 години. Отпадъците от опаковки общо нарастват с 65% до 497 хил. тона през 2018 г., а пластмасата се е увеличила от 77 хил. тона на 131 хил. тона през 2018 г., т.е. една четвърт от опаковките са такива.

Ние, от AromaTherapy Shed и Tiddley Pom Baby Spa, сме решени да бъдем малка стъпка към едно по-устойчиво бъдеще. Всичко, което правим, следва нашата мантра за намаляване, презареждане, рециклиране и ние обещаваме, че никога няма да намерите пластмаса за еднократна употреба в нашите продукти. Ние искаме да оставим на своите деца една чиста планета, затова решихме да използваме за нашите продукти именно стъклени и алуминиеви опаковки. А също така предлагаме и опция за многократна употреба - след като вече сте закупили бутилка с помпа с някой от нашите продукти, няма нужда да купувате пълния продукт отново когато тя свърши. При последващи покупки, избирате бутилка без помпа (с алуминиева капачка) и само слагате дозатора от старата на нея. Наистина лесно! И така полезно! Нашата гама от еко продукти за бебета включва бебешки шампоан с нулеви отпадъци, успокояващ лосион, масажно масло и спрей за възглавници. Дори бебешкият ни балсам е в алуминиева кутийка. Никаква пластмаса! Ние вярваме в справедливата търговия и подкрепяме своите производители. Всички наши растителни състасвки са с устойчив произход, екологично чисти и биосертифицирани, което означава, че официално, никога не е било по-лесно да се грижите за кожата на бебетата си, и същевременно да сте толкова съврзани с природата.

 Произход

Основател на бранда е ароматерапевтът, с 25 години опит, Ема Неш. Ръчно подбира най-качествените и свежи съставки за етеричните масла, за да създаде продукт с устойчива грижа за кожата, подходящ както за невероятно чувствителната бебешка кожа, така и за родителите.  Нашите натурални бебешки продукти са разработени с помощта на широка гама от чисто естествени съставки. Няма парабени, минерални масла или вредни химикали като натриев лаурил сулфат (SLS), полиетилен гликол (PEG), които често ще намерите в козметиката си. Формулата на всеки един от продуктите на Tiddley Pom Baby Spa е създадена под строк контрол и според нашите стриктни указания.  Нашата гама от бебешка спа козметика е изключително подходяща за бъдещи и настоящи родители, които търсят по-добър начин да се свържат със своето бебе. Предлагаме не просто бебешки масажни масла и продукти с грижа за кожата и съня на бебето, ние предлагаме спокойствие и сигурност, че използвате висококачествена козметика, хипоалергенна и безопасна за Вашето бебе. Аромати на деликатни билки като лавандула и лайка ще помогнат на вашето бебе да се отпусне, успокои, да заспи и дори да намали възбудата в периода на колики. С нашите внимателно съобразени етерични масла, ние сме уверени, че ще бъдете изненадани колко ефективен може да бъде изборът Ви да се спрете на нашите органични бебешки продукти – прекарайте известно време с нашите бебешки масажни масла и сме сигурни, че ще имате по-спокойно и щастливо бебе. Ние сме горди да кажем, че продуктите ни се използват в световен мащаб, а в Обединеното кралство имаме екип от учители по бебешки масаж и йога, дули и акушерки, които ги използват в своите класове и ги препоръчват на родителите.  Продуктите ни никога не са тествани върху животни (но са щастливо тествани от екипа на майките на Tiddley Pom).
 
             100% НАТУРАЛЕН • ВЕГАН • СПРАВЕДЛИВА ТЪРГОВИЯ • С ГРИЖА ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА • ХИПОАЛЕРГЕНЕН • ПРОИЗВЕДЕНО В UK

А как се роди идеята за Aroma Therapy Shed?
Историята на AromaTherapy Shed започва с една забележителна жена. Нашата основателка Ема Наш. Но всъщност това е историята на три жени, на три поколения. Жан (баба), Ема (майка) и Айрис (дъщеря). Нашето минало, настояще и бъдеще. Майката на Ема - Жан е запалена по света на природата. Именно нейните познания и разбиране за растенията вдъхновяват любовта на Ема към растителните култури от ранна детска възраст и я насочват по пътя да открие повече. Работейки в тясно сътрудничество с производители, тя започва да доставя, смесва и внася екзотични, чисти етерични масла от цял ​​свят. Днес Ема е един от най-големите ботанически парфюмеристи и специалисти по ароматерапия във Великобритания. Но след 25 години работа като консултант по ароматерапия за луксозни марки за грижа за кожата и управлявайки световно-известната марка за грижа за бебета, Tiddley Pom Natural Baby Spa, Ема търсеше ново предизвикателство. Тук се намесва Айрис, дъщерята на Ема. След като е наследила любовта на семейството си към природата, Айрис е решева, че нейното поколение ще положи началото на края на пластмасите за еднократна употреба. Затова тя моли майка си да създаде естествена марка за грижа за кожата, която да е устойчива и с грижа към природата.
И така се ражда AromaTherapy Shed!